Juhtúrós gomba receptje

A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár főételként is feltálalhatunk. Finom recept és nem utolsó sorban látványos, ahogy a kész juhtúrós gombák sorakoznak a tálon! Mivel a bevásárlás a főzés elengedhetetlen része, előre szólunk, hogy érdemes a zöldségesnél nagyfejű gombákat választani ehhez az ételhez.

Bármelyik konyhában fellelhető, egyszerű alapanyagokból, nem ezerféle különleges hozzávalóból készült finom étel.

Juhtúrós gomba receptje

Hozzávalók

  • 12 nagy csiperkegomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg juhtúró,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors, só.

A töltött csiperke elkészítése

  1. A nagyfejű csiperkegombák szárait kitördeljük és apróra vágjuk.
  2. Kevés vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát rátesszük a felvágott gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel fűszerezve puhára pároljuk.
  3. Miután kihűlt, összekeverjük a villával összetört túróval, majd a gombafejeket megtöltjük vele.
  4. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a töltött gombákat, a tetejükre petrezselyemmel elkevert tejfölt kanalazunk és vajforgácsokat teszünk.
  5. Előmelegített sütőben kb.: 20 perc alatt készre sütjük.

Az ilyen jellegű előételeknél gyakori a kísérletezgetés: van aki mást is tesz a töltelékbe (pl: sonka, szalonna, snidling, stb.), más kihagyja az általunk írt valamelyik alapanyagot. Van aki sajttal szórja meg a tetejét, azaz kísérletezzünk bátran ezzel az étellel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz + 10 =