Gombás tojás

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A gombás tojáshoz gombapörkölt alapot készítünk, ebben sütjük meg tojásokat. Egyszerű recept, amit nem lehet elrontani, kivéve, ha elvéted a fűszerezést. Vagy nem olyan állagúra sütöd, mint azt szeretted volna, azaz túl híg, vagy túl kemény lesz a rántotta.

Gombás tojásrántotta

Bármennyire is könnyű elkészíteni, mindig van egy ötlet, amivel még finomabbá tehető az étel. Természetesen a gombás tojás esetében sincs ez másképp. A recept alatt találod a tippcsokrot, amivel finomabbá tehető a gombás tojásrántotta.

Jöjjön a recept!

Hozzávalók

  • 20 dkg csiperke gomba,
  • 4 tojás,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • olaj,
  • pirospaprika,
  • só,
  • bors.

Gombás tojás recept

  1. A csiperke gombát készítsd elő: mosd meg folyóvíz alatt, szeleteld fel, majd még egyszer öblítsd át folyóvízzel és hagyd lecsepegni.
  2. A megpucolt vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon kezd el pirítani.
  3. Amikor már megüvegesedett a hagyma a zsiradékban, dobd rá a gombát, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezd, majd fedő alatt kezd el párolni. Vizet nem kell hozzá adni, a gomba úgyis enged levet!
    Gombás tojás: Add a gombát a megpirított vöröshagymához.

    Add a gombát a megpirított vöröshagymához.

    Gombás tojás: Fűszerezd!

    Fűszerezd!

  4. Törj fel négy friss tojást, sózd meg és verd fel. (Minden egyes darabot külön pohárba törj fel, azután öntsd át abba a tálba, amiben majd felvered. Akár a 4. tojás is rossz lehet, jobb az óvatosság!).
  5. Ahány tojás annyi csipet só+1. Ez az én taktikám, ha tojásrántottát készítek.
  6. Amikor a gomba elkészült, öntsd rá a felvert tojásokat.

    Gombás tojás: A felvert tojásokat keverd hozzá a gombás alaphoz

    A felvert tojásokat keverd hozzá a gombás alaphoz

  7. Sütés közben én állandóan keverem, mert nem szeretem a beton kemény rántottát.
  8. Friss fehér kenyérrel, melegen tálald.

Tippek a gombás tojásrántottához

Gombás tojásrántotta:  Ha nem szereted a keményre sült tojást, akkor így van kész!

Ha nem szereted a keményre sült tojást, akkor így van kész!

Bármilyen gombával kipróbálhatod, nem fogsz csalódni! Különösen finom a szegfűgombából (más néven „tyúk gomba”) készült rántotta.

Tálaláskor friss zöldség zölddel díszítheted. Gusztusosabb is lesz és finomabb is!

Kipróbálhatod tejföllel (vagy tejszínnel): a kb.: 1 dl tejfölt keverd a felvert tojásokhoz. Lazább lesz a rántotta tőle. (Szerintem finomabb nem, de a gyerekek nálunk így szeretik.)

Ízlések és pofonok különbözőek. Én nem szeretem, ha kőkeményre megül a rántotta. Az íze is más, ha egy kicsit lágyabb állagúra hagyod sütésnél.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Gombás tojásrántotta
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Előétel receptek, Gombás receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − tizenöt =