Szalonnás cukkini serpenyőben

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Szalonnás cukkini serpenyőben: Finom cukkinis egytálétel szalonnával és krumplival

Finom cukkinis egytálétel szalonnával és krumplival

A szalonnás cukkini serpenyőben készül, egy igazi parasztos étel, hiszen szalonnával, hagymával és krumplival készítjük el. Ha van olyan serpenyőnk, amelyik nagyon kevés zsiradékkal is képes egyenletesen magas hőfokon sütni, akkor hamar készen leszünk a cukkini elkészítésével és még a vonalainkra is odafigyeltünk. Isteni finom, különösen, ha fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Ha van friss, zsenge cukkinink, akkor meg sem kell hámozni a felhasználáshoz, ugyanis a cukkini héja ehető! Sőt, a zsenge cukkini belseje is felhasználható. A keményebb, öregebb zöldség héját és a belsejét azonban el kell távolítani, azaz meg kell hámozni. De hogyan tudod eldönteni, hogy maradhat-e a héj vagy sem? Próbáld belenyomni a körmödet a cukkinibe. Ha könnyedén belemegy, akkor maradhat a héj, zsenge a zöldséged.

Szalonnás cukkini serpenyőben: Idősebb cukkinit meghámozzuk és a belsejét is eltávolítjuk

Idősebb cukkinit meghámozzuk és a belsejét is eltávolítjuk

Rakott ételként tepsiben is elkészíthetjük a cukkinit, de a serpenyőben sütve is nagyon finom! Ehhez külön megsütjük a cukkinit, külön elkészítjük a sült krumplit és amikor mindkettő kész, összekeverjük. Próbáld ki ezt az igazán finom ételt! Az alábbi leírás és a recepthez kattintott képek alapján könnyedén el tudod készíteni!

Szalonnás cukkini serpenyőben hozzávalók

  • 1 kg cukkini,
  • 60 dkg krumpli,
  • 20 dkg kolozsvári szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma,
  • olaj a sütéshez.

Szalonnás cukkini serpenyőben recept

  1. A cukkinit alaposan megtisztítjuk, majd héjával együtt nagyobb kockákra vágjuk. (Ahogy a bevezetőben írtam, ha idősebb a zöldség, meg kell hámozni! A fotókon a hámozott változattal készült egytálétel látható.)
  2. Serpenyőbe tesszük a kockákra vágott kolozsvári szalonnát és a felkockázott hagymával üvegesre pirítjuk.

    Szalonnás cukkini serpenyőben: pirítjuk a vöröshagymát és a kolozsvári szalonnát

    Megpirítjuk a vöröshagymát és a kolozsvári szalonnát

  3. Hozzáadjuk a cukkinit, sóval, borssal ízesítjük, és erős tűzön megpirítjuk.

    Szalonnás cukkini serpenyőben: fűszerezzük, majd tovább pirítjuk

    Fűszerezzük, majd tovább pirítjuk

  4. Végül hozzákeverjük a hasábokra vágott, bő olajban megsütött burgonyát és el is készült a serpenyős, szalonnás cukkini. (A recept képeken elősütött, mirelit burgonya látható, amit sütőben sütöttünk készre).

    Szalonnás cukkini serpenyőben: kész a finom egytálétel!

    Kész a finom egytálétel!

  5. A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk, átnyomjuk a fokhagymanyomón és a tejfölhöz keverjük, kevés sóval ízesíthetjük.
  6. A szalonnás cukkini mellé külön tálkában tálaljuk.

    Szalonnás cukkini serpenyőben: fokhagymás tejföllel tálaljuk

    Fokhagymás tejföllel tálaljuk

Így tudod gyorsabban elkészíteni ezt a cukkinis receptet

Ha nem akarsz a hasábburgonya elkészítésével bajlódni, akkor számtalan változatát készen megvásárolhatod. Az a legpraktikusabb (szerintem), ami elkészíthető sütőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül, vagy Acti Fry készülékben, minimális olaj felhasználásával.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Szalonnás cukkini serpenyőben
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Receptek képekkel Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 11 =