Rántott cukkini recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Rántott cukkini: finom bundázott zöldség

Finom bundázott zöldség

Bundázzuk a zsenge cukkinit, majd a könnyű, nyári zöldséget hagyományos módon forró olajban kisütjük. Csupán sóval ízesítve is finom, de mi inkább az ételízesítőt használtuk: abban is van só és sok más finom fűszer, amitől ízesebb lesz a rántott cukkini. Kitűnő feltét például kapormártáshoz, vagy sóskamártáshoz.

Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Hagyományos módon bundázunk, azaz liszt, morzsa és tojás sorrendben tesszük fel a rétegeket a friss zöldségre. Azonban a rántott cukkini palacsintatésztában is elkészíthető, ekkor sűrű masszát készítünk a lisztből, tojásból és a tejből, majd belemártva a cukkinit a forró olajban kisütjük.

De jöjjön a hagyományos recept!

Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített képeket, majd próbáld meg elkészíteni! Egyszerű és nagyjából 30 perc alatt kész lesz.

Annak, aki nem szeret bő olajban sütni, a recept alján adunk egy tippet arra, hogyan kell a rántott cukkinit sütőben elkészíteni. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 1 közepes cukkini
  • ételízesítő (vagy só) ízlés szerint
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez.

Rántott cukkini elkészítése

  1. A cukkinit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, a végeit levágjuk, majd félbe vágjuk, a közepén lévő magos részt kivesszük és felszeleteljük. (Ha ragaszkodsz a kör formához, akkor ne vágd ketté a cukkinit, hanem hámozás után karikázd fel, a közepét pedig egy éles késsel, vagy pogácsaszaggatóval vájd ki!)
  2. Újra mossuk, hagyjuk megszáradni, majd ételízesítővel megszórjuk.

    Rántott cukkini: meghintjük ételízesítővel

    Meghintjük ételízesítővel

  3. Bundázzuk, azaz lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. (Ha a palacsintatésztával bundázod a cukkinit, akkor a három fázis egyre csökken, azaz csak a tésztába kell megmártani.)
    Rántott cukkini: Lisztbe forgatjuk

    Lisztbe forgatjuk

    Rántott cukkini: felvert tojásban is meghempergetjük

    Tojásban is meghempergetjük

    Rántott cukkini: Morzsában megforgatjuk

    Morzsában megforgatjuk

  4. Forró bő olajban kisütjük, majd konyhai törlőpapírra kiszedjük, a felesleges olajat leitatjuk róla.

    Rántott cukkini: Forró olajban sütjük

    Forró olajban sütjük

  5. Melegen, házi majonézzel, főtt burgonyával tálaljuk, vagy készíthetünk hozzá valamilyen mártogatóst. (Mártogatóst készíthetsz 2 dl tejföl, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, petrezselyem zöld felhasználásával. Összekevered az alapanyagokat, sózod, borsozod és már kész is!)

Rántott cukkini sütőben sütve

Aki attól fél, hogy a bő olajban sütött cukkini sok kalóriát tartalmaz, megpróbálhatja a rántott cukkinit sütőben elkészíteni. Ehhez egy tepsit kell csak sütőpapírral kibélelni, majd a sütőpapírt vékonyan olajjal bekenni. Erre rakosgatjuk a bundázott cukkini szeleteket, melyeket meglocsolunk (spriccelünk) olajjal. Előmelegített sütőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Használhatsz olíva olajat a sütéshez, azzal még finomabb a sütőben sütött rántott cukkini!

Természetesen a zöldségek közül nem csak a cukkini finom rántva. Kipróbálhatod a rántott patisszont, vagy a rántott padlizsánt is!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Rántott cukkini recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Különleges receptek, Receptek képekkel Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − hét =