Rakott karfiol sajttal és baconnel

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!

Rakott karfiol sajttal és baconnel - kész az étel!

Az látszik, hogy sajt sült a tetejére, de mi van a sajt alatt? A receptből kiderül!

A recept titka: a sajt réteg alatti massza! A rakott ételünk tetejére öntött joghurtos, tojásos öntetbe mi sót is tettünk, neked azonban lehet, hogy ez felesleges. A felhasznált füstölt sajtnak elég intenzív az íze. Próbáld ki só nélkül, az a biztos!

A rakott karfiolt sajttal és baconnel egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Pont olyan egyszerű, mint a korábbi receptünk, a Tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítése. Próbáld ki te is ezt a könnyű receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes fényképekkel adok meg.

A karfiolos étel hozzávalói

  • 1,0 kg karfiol,
  • 2 dl krémjoghurt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • 20 dkg bacon,
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • só,
  • őrölt szerecsendió,
  • kevés zsiradék (vaj, vagy margarin) a tál kikenéséhez.

Így készül a rakott karfiol sajttal és baconnel

  1. A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)
    Fől a karfiol az ételízesítős vízben

    Fől a karfiol az ételízesítős vízben

  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj be vajjal, vagy margarinnal.
  3. Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd a tál aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
  4. Szeleteld fel a bacon szalonnát és rakd a tálba a karfiolra.
    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel

    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel

  5. Tedd rá a maradék karfiolt.
  6. Reszeld le a füstölt sajtot, kb. 2/3-át keverd össze a joghurttal, szerecsendióval, a felvert tojásokkal és egy csipet sóval. Öntsd rá egyenletesen a rakott karfiolra!
    Nyakon öntve a rakott étel

    Nyakon öntve a rakott étel

  7. A maradék sajtot szórd rá a tetejére. Ezzel elkészítetted a rakott karfiol sajttal és baconnel receptet, már csak meg kell sütni!
    Sajttal szórd meg a tetejét!

    Sajttal szórd meg a tetejét!

  8. Ezt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben csináld! Minden sütő más - nálunk 25 perc alatt sült meg az étel - ezért azt figyeld, mikor lesz szép barna a sajt a tetején. Akkor van készen a rakott karfiol.
Készre sült a rakott karfiol sajttal és bacon szalonnával

Készre sült a rakott karfiol sajttal és bacon szalonnával

Óvatosan szeletelve nem esik össze:

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Rakott karfiol sajttal és baconnel
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Rakott ételek sütőben, Receptek képekkel Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + három =