Bakonyi csirkemell

Bakonyi csirkemell nokedlivel

Bakonyi csirkemell nokedlivel

A bakonyi csirkemell recept az egyik kedvencünk, ha felmerül a kérdés, hogy mit főzzünk csirkemellből, akkor legtöbbször erre az ételre esik a választás.

A finom recept elkészítése kapcsán tisztázzuk először is mit jelent az ételek neve előtt a Bakonyi jelző! Ez akkor is jól jöhet, amikor egy étteremben az étlapot böngészed és ott látod a Bakonyi sertésszelet, Bakonyi csirke ragu és hasonló ételeket, de fogalmad sincs, hogy az hogyan van elkészítve. A Bakonyi módra azt jelenti, hogy az adott húsételek tejfölös, gombás mártással készülnek. Tejföl helyett néha tejszínt használnak.

A bakonyi csirkemell recept képekkel és részletes leírással segíti a kezdő háziasszonyoknak a tejfölös sűrítéssel készült étel elkészítését. Apropó tejfölös sűrítés! Pontosan úgy csináld, ahogy a recept tartalmazza, úgy nem lesz csomós a gombás mártásod!

Bakonyi csirkemell recept

Hozzávalók

  • 75 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 4 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 evőkanál finomliszt (átszitált)

Bakonyi csirkemell elkészítése

  1. A gombát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és cikkekre vágjuk.
  2. Alaposan megtisztítjuk a csirkemellet, majd 1 – 1,5 cm vastagságúra felszeleteljük.
  3. Besózzuk, lisztben megforgatjuk és kevés olajon lepirítjuk, majd kiszedjük az edényből.
    Bakonyi csirkemell: elősütjük a lisztbe forgatott csirkemellet

    Elősütjük a lisztbe forgatott csirkemellet

    Bakonyi csirkemell: Kiszedjük az elősütött húst a lábasból

    Kiszedjük az elősütött húst a lábasból

  4. Apróra vágjuk a vöröshagymát és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk.

    Bakonyi csirkemell: Megpirítjuk a vöröshagymát

    Megpirítjuk a vöröshagymát

  5. Megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, beletesszük a megtisztított gombát, a félretett elősütött hússzeleteket, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk.
    Bakonyi csirkemell: Beletesszük a gombát..

    Beletesszük a gombát..

    Bakonyi csirkemell: Visszatesszük a húsokat is

    Visszatesszük a húsokat is

  6. Amikor a csirkehús megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be úgy, hogy a hússzeleteket kiszedjük a lábasból, a fortyogó mártásból pár kanállal kimerünk a lisztes, tejfölös sűrítményünkbe, azzal jól összekeverjük, majd ezt a keveréket adjuk hozzá a mártásunkhoz, amiben jól elkeverjük, mielőtt visszatesszük bele a húsokat.
    Bakonyi csirkemell: A kép bal felső sarkában van a lisztel kikevert tejföl (habarás), és látszik, hogy a húst újra kiszedtük

    A kép bal felső sarkában van a lisztel kikevert tejföl (habarás), és látszik, hogy a húst újra kiszedtük

    Bakonyi csirkemell: már benn a habarás, csak össze kell keverni

    Már benn a habarás, csak össze kell keverni és visszatenni a húst.

  7. A húsokkal együtt egyet rottyantunk rajta és kész is van a finom Bakonyi csirkemell szelet.

    Bakonyi csirkemell: elkészült!

    Elkészült!

  8. A saját receptünk szerint készített finom galuskával tálaljuk. A nokedli készítés részletes leírását a hivatkozásra kattintva tudod elolvasni.

A tökéletes gombás csirkemell elkészítésének titkai

  • Pároláskor nem kell sok vizet alá önteni, mivel a gomba is enged valamennyi levet. Ha úgy látod, túl keveset öntöttél alá, akkor főzés közben pótold!
  • A húst nem kell kiklopfolni, mivel a vékonyra szelt csirkemell így is finomra párolódik.
  • Ha a húst nem forgatod meg lisztben elősütés előtt, akkor nem tapad meg rajt a mártás, pedig attól igazán finom a bakonyi gombás csirkemell.
  • A tejfölt helyettesítheted tejszínnel.
  • Ez a recept nem ragu! A csirkemell ragu esetén a hús apró kockákra van felszelve, amit sűrű, fűszeres lében készítenek el.
  • Elkészítheted csípős pirospaprikával is, de csak akkor, ha azt mindenki szereti. Ha ez nem így van, akkor készítsd a fenti módon és külön kínálj erős paprikát az ételhez.

Főzőcske videó

Recept összefoglaló
Recept:
Bakonyi csirkemell
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek

  • Sonkával, gombával rakott csirkemellSonkával, gombával rakott csirkemell Az ízletes sonkával, gombával rakott csirkemell recept képekkel kerül fel az oldalra, így a pontos mennyiségek és a részletes leírás […]
  • Csirkepörkölt receptCsirkepörkölt recept Kezdjük a hétvégét egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölttel! Nokedlivel és csemegeuborkával az igazi! […]
  • Medvehagymás csirkemell receptMedvehagymás csirkemell recept A medvehagymás csirkemell recept egy töltött, húsos étel, melynek töltelékében a medvehagyma mellett sajt és túró van. Nézd meg az olcsó […]
  • Vendégváró sajtos-tejfölös csirkeVendégváró sajtos-tejfölös csirke Bármilyen vendéget várunk otthonunkba - legyen az barát, rokon, vagy hivatali főnök - a vendégváró sajtos-tejfölös csirke megfelelő […]
  • Sajttal sült csirkemellSajttal sült csirkemell Sajttal sült csirkemell szárnyas receptünk elkészítése a fűszerezett csirkemell elősütésével kezdődik. A többi a receptből kiderül.
Recept kategória: Egytálételek, Gombás receptek, Receptek képekkel, Szárnyas receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 5 =