Különleges őszi ételek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Az őszi ételek közül kiemelt figyelmet kapnak a finom és illatos sütemények. Sok családban az esti találkozások és a hétvégi ebédek egyik legfinomabb fogása a finom őszi sütemény. A szilva, az alma és a körte szezonja ez, de ide tartozhatnak a finom és ízletes sütőtökös ételek is.

Az almás és fahéjas finomságokat nem nagyon kell bemutatni, hiszen annyira egyszerűen elkészíthetők, hogy különösebb tudást nem is igényel. Egy finom almáspite vagy egy finom almásrétes, esetleg egy gyorsan elkészíthető muffin feldobja mindenkinek a napját. A finom tészta illata biztosan mindenkit a konyhába csábít majd.

A szilvából is nagyon sok finom édesség, sütemény készíthető. Érdemes megemlíteni a szilvás pitét, a szilvás pitét pudingos töltelékkel, vagy a szilvás morzsasütit.

Szilvás morzsasüti

A morzsasütit sok kicsi szereti és nagyon gyorsan elkészíthető. 12 szelethez mindössze ennyi hozzávaló szükséges: 60 dkg szilva, 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 12 dkg cukor, 8 dkg barnacukor, 1 teáskanál fahéj, 1 csipet só. 15 perc alatt el lehet vele készülni és kb. 50 perc alatt sül készre. Akár fő ételként is fogyasztható őszi hidegebb estéken. Mossuk meg a szilvát és magozzuk ki, majd vágjuk négyfelé. Szórjuk meg a megtisztított és felaprított szilvát barnacukorral és fahéjjal. A tésztához szitáljuk át a lisztet egy nagyobb tálba, keverjük bele a sót és az apróra vágott hideg vajat adjuk hozzá. Morzsoljuk össze, ne gyúrjuk. Hőálló edényt vajazzunk ki és terítsük el az alján a szilvát. Erre jöhet a kész morzsa. 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 50 percig kell sütni és máris tálalhatjuk a szép aranybarnára sült morzsás sütit.

A sütőtök számtalan vitaminban és ásványianyagban gazdag így számtalan alkalommal készítsük el a család számára az őszi sütőtök szezon idején. Nem kell túl bonyolult receptekre gondolni, hiszen a sült sütőtök sokak kedvence. A sütőtököt vágjuk fel és kenjük meg a tetejét mézzel. Így tegyük be a sütőbe. Mire megsül az egyik legfinomabb őszi desszert vagy főétel lesz belőle. A kicsik számára ez kiváló tápanyag az őszi időszakban, így igyekezzünk minél többször elkészíteni amennyiben lehetőségeink engedik.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Gasztroblog, gasztronómiai magazin Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 10 =