Így dobd fel a hidegtálat szilveszter estére

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A hidegtálak szilveszterkor a legnépszerűbbek, azonban a hagyományos szalámis-kolbászos megoldás az év végi buli idején kicsit unalmasnak tűnhet. Mivel dobhatjuk fel a szilveszteri hidegtálat? Talán azzal, hogy megszínezzük a vajat, a májkrémet díszesen visszük fel, vagy készítünk egy díszes szendvicstortát.

Vegyük sorba az ötleteket!

A vaj színezése – szendvicsekhez

Zöld vaj

Zöld vajat úgy készíthetünk, ha a friss teavajhoz egy kiskanálnyi nyers spenótpürét keverünk (főtt tojáshoz kínálhatjuk).  A piros vaj elkészítése adja magát: sűrű paradicsom masszát keverünk össze vajjal . Ez az ízvilág a sonkás szendvics alá nagyon illik! A sárga vaj úgy készül, hogy a keményre főtt tojás sárgáját áttörjük, sózzuk, apróra vágott snidlinggel és a vajjal elkeverjük. A mustáros vajhoz a vajat elkeverjük keményre főtt tojással és mustárral.

A szendvicseket bármilyen tálra sorban rakhatjuk, de ha már ennyit dolgoztunk vele, a színhatásokra vigyázzunk!

Díszes májkrémes szendvics

Ha a májkrémet egyszerűen a kenyérre kenjük, abban semmi különleges nincs, szilveszter este ne is így csináljuk! Tegyük a májkrémet nyomózsákba, spirál alakban a kenyérre nyomjuk, majd a szélét vajjal díszíthetjük. Mindjárt másképp néz ki!

Sertéssültes szendvics

A zsúrkenyérre (szendvicskenyérre) franciasalátát teszünk, majd erre helyezzük a szeleteket. Csemegeuborkával díszítjük.

Szendvicstorta

Kenyérből öt, vastag korongot vágunk. Rétegesen megtöltjük sonkával, szalámival, lazaccal, kaviárral stb. A megtöltött korongokat egymásra rakjuk. A legfelsőt bekenjük vajjal vagy tojáskrémmel, úgyszintén az oldalát is. Tetejét tortához hasonlóan díszítjük.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Posted in Gasztroblog, gasztronómiai magazin, Hidegtál receptek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 14 =