Csokoládé olvasztás gőz fölött

Csokoládé olvasztás

Ételekhez és főleg süteményekhez gyakran lehet szükségünk olvasztott csokoládéra. Hogyan tudjuk a csokoládét megolvasztani? Két alapvető eljárást mutatunk be, mellyel finom olvasztott csokoládé készíthető: a gőz felett olvasztás, illetve a mikróban olvasztás technikáját.

Olvasd tovább
Grillezés tippek, grillezés szabályok

13 grillezési tipp a tökéletes grillezéshez

13 azonnal használható grillezési tippet kapsz, amelyek segítségével tényleg finomabb lesz a grillezett ételed. Ha kimaradt valami, amit fontosnak tartsz grillezés témában, ne habozz hozzászólásban megírni nekünk!

Olvasd tovább
Diétázás, túlsúly, fogyókúra

Tavaszi diétás ételek, fogyókúra tippek

Diétás ételek a tavaszi időszakban bőségesen állnak rendelkezésünkre. Fogyókúrás tanácsokkal tele a padlás, de nincs az a rakott szekér, amire ne férne fel több… Olvasd el fogyókúrás tippjeinket, biztosan találsz általad is hasznosíthatót köztük!

Olvasd tovább
Császármorzsa

Most végre megtudod, honnan kapta a nevét egy-egy híres étel!

Több étel is olyan elnevezést kapott, ami arra utal, hogy kitalálója, vagy egy híresség az elnevezés alapja. Az ízek és a tálalás szempontjából szinte lényegtelen hogy hívják az ételt, azonban mégis furdalt a kíváncsiság, honnan kapta a nevét egy-egy híres étel.

Olvasd tovább
Szilveszteri ételek mellé ipezsgő dukála

Szilveszteri ételek és a hozzájuk kötődő babonák a nagyvilágban

A magyar konyha hagyományosan a halat, a malacot és a lencsét favorizálja az év utolsó napján, mivel a hagyományok szerint a következő év szerencséjét az ezekből készült ételek alapozzák meg. De mi a helyzet a nagyvilágban? Más országokban is ragaszkodnak egy-egy szilveszteri ételhez, vagy ugyanaz az ünnepi menü mint máskor?

Olvasd tovább
Pezsgő, szilveszter, ital, koccintás

Ha tudod mit iszol, talán vállalható maradsz szilveszterkor

A szilveszter és az alkoholfogyasztás összetartozó fogalmak, vannak akik egész évben önmegtartóztatásban élnek, de az év végi buliban elengedik magukat. Ilyenkor jön a képszakadás, a vállalhatatlan viselkedés és az egyéb, másnapra roppant kínossá váló dolgok. A következő információk abban segítenek, hogy ne kelljen a kijózanítóban kezdened az új évet!

Olvasd tovább
Zöld vaj

Így dobd fel a hidegtálat szilveszter estére

A hidegtálak szilveszterkor a legnépszerűbbek, azonban a hagyományos szalámis-kolbászos megoldás az év végi buli idején kicsit unalmasnak tűnhet. Mivel dobhatjuk fel a szilveszteri hidegtálat? Talán azzal, hogy megszínezzük a vajat, a májkrémet díszesen visszük fel, vagy készítünk egy díszes szendvicstortát.

Olvasd tovább
Sertés, disznó, sült, malac

Így vigyázz a szerencsédre az év végi lakomáknál!

A régi magyar babonáknak paraszti gyökereik vannak és az újév utolsó és első napjának meghatározó szerep jut. Az újév első napján elfogyasztott ételek határozzák meg, hogy a következő évünk hogyan alakul, azaz lesz termésünk a földeken vagy nem és a sorsunk egyéb pontjait is meghatározza.

Olvasd tovább
Fűszerek

Kevésbé ismert és használt fűszerek, melyeknek érdemes helyet szorítani a konyhában

A kevésbé ismert és használt fűszereknek elég nehéz helyet szorítani a konyhaszekrényben, hiszen a hagyományos ízek miatt amúgy is sok a fűszerünk. Ráadásul a magyar konyha ételeinek elkészítésekor igen könnyű a dolgunk a fűszerezést tekintve. A nemzetközi konyhák esetében azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen…

Olvasd tovább
Vöröshagyma

Hogyan dolgozz ügyesebben a vöröshagymával? Hát így!

A magyar konyha egyik leggyakoribb alapanyaga a vöröshagyma. Ahogy mindenki, úgy te is ismered, tudod mit várhatsz tőle, mégis újra és újra belefutsz ugyan azokba a hibákba. Kidobod a vöröshagyma héját, végig sírod a pucolását és ahelyett, hogy finom ropogósra sütnéd…

Gasztroblog, gasztronómiai magazin

Olvasd tovább
Bevásárlólista

Így készítsd el a karácsonyi bevásárlólistát, ha időt akarsz spórolni

A jó háziasszony bevásárlólistát készít a karácsonyi ünnepekre, így joggal reménykedik abban, hogy nem felejt el semmi fontosat megvenni. Hogy ez a remény mégsem teljesül minden esetben, annak lehet, hogy a nem megfelelően elkészített jegyzet az oka. Nem mindegy ugyanis, hogy mit és hogyan írunk arra a listára!

Olvasd tovább
Forr a tej és éppen kifut a lábasból

8 tipp, hogyan dolgozz problémamentesen a tejjel a konyhában

Folyamatosan elhibázod a tej felforralását, pont amikor a leginkább sietnél vele? Szeretnéd tudni, hogy miként akadályozhatod meg, hogy a tej kifusson forraláskor a lábasból, odakozmáljon az aljára, vagy hogyan tudod tovább megőrizni a szavatosságát, mint ami a dobozára van írva? Ehhez adunk hasznos tippeket!

Olvasd tovább
Rendezet konyhában öröm dolgozni

5 egyszerű konyhai trükk, ami megkönnyíti az életedet

Nem is gondolná az ember, hogy pár apró dolog megváltoztatása mekkora könnyebbséget jelenthet a konyhai munkák során. A következőkben 5 egyszerű konyhai tippet ismertetünk, amelyeket jó lesz megjegyezni, mert jelentősen megkönnyíthetjük velük az életünket!

Olvasd tovább
Tojás a hűtőszekrény ajtaján

Miként tároljuk a hűtőben az ételeket?

Az élelmiszereknek meg van a helyük a hűtőszekrényekben, csak a szabályokat kevesen ismerik. Az egészségünk érdekében érdemes a következő tárolási tanácsokat betartani.

Olvasd tovább