Csokoládé olvasztás gőz fölött

Csokoládé olvasztás

Ételekhez és főleg süteményekhez gyakran lehet szükségünk olvasztott csokoládéra. Hogyan tudjuk a csokoládét megolvasztani? Két alapvető eljárást mutatunk be, mellyel finom olvasztott csokoládé készíthető: a gőz felett olvasztás, illetve a mikróban olvasztás technikáját.

Grillezés tippek, grillezés szabályok

13 grillezési tipp a tökéletes grillezéshez

13 azonnal használható grillezési tippet kapsz, amelyek segítségével tényleg finomabb lesz a grillezett ételed. Ha kimaradt valami, amit fontosnak tartsz grillezés témában, ne habozz hozzászólásban megírni nekünk!

Diétázás, túlsúly, fogyókúra

Tavaszi diétás ételek, fogyókúra tippek

Diétás ételek a tavaszi időszakban bőségesen állnak rendelkezésünkre. Fogyókúrás tanácsokkal tele a padlás, de nincs az a rakott szekér, amire ne férne fel több… Olvasd el fogyókúrás tippjeinket, biztosan találsz általad is hasznosíthatót köztük!

Császármorzsa

Most végre megtudod, honnan kapta a nevét egy-egy híres étel!

Több étel is olyan elnevezést kapott, ami arra utal, hogy kitalálója, vagy egy híresség az elnevezés alapja. Az ízek és a tálalás szempontjából szinte lényegtelen hogy hívják az ételt, azonban mégis furdalt a kíváncsiság, honnan kapta a nevét egy-egy híres étel.

Szilveszteri ételek mellé ipezsgő dukála

Szilveszteri ételek és a hozzájuk kötődő babonák a nagyvilágban

A magyar konyha hagyományosan a halat, a malacot és a lencsét favorizálja az év utolsó napján, mivel a hagyományok szerint a következő év szerencséjét az ezekből készült ételek alapozzák meg. De mi a helyzet a nagyvilágban? Más országokban is ragaszkodnak egy-egy szilveszteri ételhez, vagy ugyanaz az ünnepi menü mint máskor?

Pezsgő, szilveszter, ital, koccintás

Ha tudod mit iszol, talán vállalható maradsz szilveszterkor

A szilveszter és az alkoholfogyasztás összetartozó fogalmak, vannak akik egész évben önmegtartóztatásban élnek, de az év végi buliban elengedik magukat. Ilyenkor jön a képszakadás, a vállalhatatlan viselkedés és az egyéb, másnapra roppant kínossá váló dolgok. A következő információk abban segítenek, hogy ne kelljen a kijózanítóban kezdened az új évet!

Zöld vaj

Így dobd fel a hidegtálat szilveszter estére

A hidegtálak szilveszterkor a legnépszerűbbek, azonban a hagyományos szalámis-kolbászos megoldás az év végi buli idején kicsit unalmasnak tűnhet. Mivel dobhatjuk fel a szilveszteri hidegtálat? Talán azzal, hogy megszínezzük a vajat, a májkrémet díszesen visszük fel, vagy készítünk egy díszes szendvicstortát.

Sertés, disznó, sült, malac

Így vigyázz a szerencsédre az év végi lakomáknál!

A régi magyar babonáknak paraszti gyökereik vannak és az újév utolsó és első napjának meghatározó szerep jut. Az újév első napján elfogyasztott ételek határozzák meg, hogy a következő évünk hogyan alakul, azaz lesz termésünk a földeken vagy nem és a sorsunk egyéb pontjait is meghatározza.

Fűszerek

Kevésbé ismert és használt fűszerek, melyeknek érdemes helyet szorítani a konyhában

A kevésbé ismert és használt fűszereknek elég nehéz helyet szorítani a konyhaszekrényben, hiszen a hagyományos ízek miatt amúgy is sok a fűszerünk. Ráadásul a magyar konyha ételeinek elkészítésekor igen könnyű a dolgunk a fűszerezést tekintve. A nemzetközi konyhák esetében azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen…

Vöröshagyma

Hogyan dolgozz ügyesebben a vöröshagymával? Hát így!

A magyar konyha egyik leggyakoribb alapanyaga a vöröshagyma. Ahogy mindenki, úgy te is ismered, tudod mit várhatsz tőle, mégis újra és újra belefutsz ugyan azokba a hibákba. Kidobod a vöröshagyma héját, végig sírod a pucolását és ahelyett, hogy finom ropogósra sütnéd…

Magazin

A babérlevél

A babérlevél remek ízesítő, de mire jó még?

A babérlevél a magyar konyha egyik remek fűszere, melyet ételt ízesítő hatása miatt használunk elsősorban. Pedig ez az örökzöld levél kiváló élettani hatással is bír, ráadásul…