Vizes uborka

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Vizes uborka | kedvenc-eceptek.huAzok a jó receptek, amelyekbe szinte semmi nem kell az egy-két alapanyagon túl, ám mégis finom lesz az étel, amit a recept alapján elkészítünk. A vizes uborka receptje ilyen. Uborka, kapor és só, ez ennek a savanyúságnak az egyik titka. A másik, hogy miután az üvegbe beletettük az összetevőket, nem kötjük le azonnal, csak egy kistányérral fedjük le.

Az uborkát előkészítjük, a héját villával megszurkáljuk. Hozzá adjuk a sót és kaprot, aztán eltesszük.

Vizes uborka hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 kg közepes nagyságú uborka,
  • 2 csokor kapor,
  • só.

elkészítése

  1. Az uborkákat alaposan megmossuk, majd két végéből levágunk fél-fél centit, és a héját villával megszurkáljuk.
  2. Az üvegek aljára jól megmosott kaprot teszünk, majd beleállítjuk az uborkákat.
  3. Az üvegeket felöntjük vízzel, majd egy edénybe leöntjük róla.
  4. Minden liter vízhez 3 dkg sót teszünk, és felforraljuk.
  5. Az üvegeket langyos vízbe állítjuk, mindegyik tetejére kaprot teszünk, és ráöntjük a sós vizet.
  6. Nem kötjük le azonnal, csak kistányért teszünk rá, és egy tálcán félárnyékos, meleg helyre állítjuk.
  7. Először zavaros lesz a leve, de később leülepszik.
  8. A 10. nap után lekötjük, és kamrába tesszük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − egy =