Sárgarépalé

Sárgarépalé tartósítása | kedvenc-receptek.huA legjobb a friss sárgarépából készített sárgarépalé. Nézzük hogyan tudjuk egy egyszerű módszerrel tartósítani!

Sárgarépalé hozzávalói

  • sárgarépa,
  • szalicil.

Sárgarépalé tartósítása

  1. A megtisztított, megmosott sárgarépát kisebb darabokra vágjuk, és gyümölcscentrifugával kipréseljük a levét.
  2. Szaliciles vízzel kiforrázott üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
  3. Az üvegeket kb. 20 percig gőzöljük, majd az edényben hagyjuk kihűlni.

Hasonló receptek

  • Krumplis sárgarépa-krémlevesKrumplis sárgarépa-krémleves A sárgarépa-krémleves elkészítéséhez szükségünk lesz kész zöldséglevesre, amit akár leveskockából is megfőzhetünk. A részletes leírás […]
  • Sárgarépa-krémlevesSárgarépa-krémleves Üdítő tavaszi előétel a sárgarépakrém-leves. A tálaláshoz díszítésnek metéltre vágott friss sárgarépa csíkokat, levesbetétként pedig […]
  • Rumos meggydzsemRumos meggydzsem Így készül a rumos meggydzsem: két kilogramm meggyhez csak egy deciliter rumot használunk fel. Kell még cukor, szegfűszeg és fahéj, aztán […]
  • Juhtúrós gomba receptjeJuhtúrós gomba receptje A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár […]
  • Szilvalekvár keverés nélkülSzilvalekvár keverés nélkül Szilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad […]
Posted in Befőzés receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × három =