Sárgabarack lekvár

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

sárgabarack lekvár
Ha sárgabarackról van szó, nekem előbb ugrik be a sárgabarack lekvár, mint maga a gyümölcs. Talán azért van ez így, mert a szülői háznál volt egy nagy sárgabarackfa, és anyukám minden évben tett el sárgabaracklekvárt. Ha valamilyen lekváros süteményt sütött akkor abba ezt a lekvárt tette, de nem bánta senki, mert kedveltük és kedveljük a mai napig is.

Sárgabarack lekvár receptje

Hozzávalók

1 kg hámozott, kimagozott, érett sárgabarack,
70 dkg cukor

Sárgabarack lekvár elkészítése

A barackokat zománcozott lábasba rakjuk, és minden sort megszórunk cukorral.
A tetejére is cukor kerül.
Fóliával letakarjuk az edényt, és hűvös helyen egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap felforraljuk, és forrástól számított 25 percig főzzük.
Forrón üvegekbe rakjuk, légmentesen lezárjuk, és száraz dunsztba kihűtjük.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 17 =