Rumos meggydzsem

Meggydzsem receptjeNe gondolja senki, hogy a rumos meggydzsem majd tocsog az alkoholtól, a rum a tartósítás eszköze ebben a receptben. A rum itthon elsősorban koktél alapanyagként, ritkábban aperitifként használatos, de önmagában, italként fogyasztva kevésbé népszerű. A süteményekhez azonban előszeretettel használjuk és most a meggydzsembe is teszünk. Érdemes kipróbálni!

Rumos meggydzsem receptje

Hozzávalók
2 kg meggy,
1,5 kg cukor,
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 mokkáskanál fahéj,
1 dl rum.

Rumos meggydzsem elkészítése

A kimagozott meggyet 2-3 marék cukorral megszórjuk, összekeverjük, majd fél napig pihentetjük.
Leszűrjük a levét, kissé megnyomogatjuk a meggyet, és a levéhez hozzákeverjük a többi cukrot.
Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor elolvad.
Akkor beletesszük a meggyszemeket és még 20 percig főzzük, közben állandóan kevergetjük.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a konyakot, és üvegekbe adagoljuk. Légmentesen lezárjuk, és 25-30 percig gőzöljük.
Az edényben hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − négy =