Ribizlidzsem

Remélem jól időzítettük a ribizlidzsem receptet. A nyár egyik legvitamindúsabb gyümölcse ilyen tájt érik, és igyekezni kell annak, aki frissen akarja fogyasztani, mert július közepe felé lejár a szezonja. Akinek nem jut frissen, az élvezheti a csupán cukor hozzáadásával készült ribizlidzsemet. Egyszerűen elkészíthető, tartalmas dzsem.

Ribizlidzsem receptje

Hozzávalók

2 kg ribizli,
1,6 kg befőző cukor.

Ribizlidzsem elkészítése

A leszemezett ribizlit megmossuk, kissé összetörjük, hozzáöntünk 2,5 dl vizet, és addig főzzük, míg a szemek szétfőnek.
Utána finom szűrőn áttörjük, és a levét egy zománcozott lábasban felfogjuk.
Minden liter léhez 80 dkg cukrot teszünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik.
Forrón üvegekbe töltjük, és másnap, amikor kihűlt, és bebőrösödött a teteje, lekötjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + tizenkilenc =