Ribizlidzsem recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Remélem jól időzítettük a ribizlidzsem receptet. A nyár egyik legvitamindúsabb gyümölcse ilyen tájt érik, és igyekezni kell annak, aki frissen akarja fogyasztani, mert július közepe felé lejár a szezonja.

Akinek nem jut frissen, az élvezheti a csupán cukor hozzáadásával készült ribizlidzsemet. Egyszerűen elkészíthető, tartalmas dzsem.

Ribizlidzsem hozzávalók

  • 2 kg ribizli,
  • 1,6 kg befőző cukor.

Ribizlidzsem elkészítése

  1. A leszemezett ribizlit megmossuk, kissé összetörjük, hozzáöntünk 2,5 dl vizet, és addig főzzük, míg a szemek szétfőnek.
  2. Utána finom szűrőn áttörjük, és a levét egy zománcozott lábasban felfogjuk.
  3. Minden liter léhez 80 dkg cukrot teszünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik.
  4. Forrón üvegekbe töltjük, és másnap, amikor kihűlt, és bebőrösödött a teteje, lekötjük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Ribizlidzsem recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =