Ribizlidzsem

Remélem jól időzítettük a ribizlidzsem receptet. A nyár egyik legvitamindúsabb gyümölcse ilyen tájt érik, és igyekezni kell annak, aki frissen akarja fogyasztani, mert július közepe felé lejár a szezonja. Akinek nem jut frissen, az élvezheti a csupán cukor hozzáadásával készült ribizlidzsemet. Egyszerűen elkészíthető, tartalmas dzsem.

Ribizlidzsem receptje

Hozzávalók

2 kg ribizli,
1,6 kg befőző cukor.

Ribizlidzsem elkészítése

A leszemezett ribizlit megmossuk, kissé összetörjük, hozzáöntünk 2,5 dl vizet, és addig főzzük, míg a szemek szétfőnek.
Utána finom szűrőn áttörjük, és a levét egy zománcozott lábasban felfogjuk.
Minden liter léhez 80 dkg cukrot teszünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, míg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik.
Forrón üvegekbe töltjük, és másnap, amikor kihűlt, és bebőrösödött a teteje, lekötjük.

Hasonló receptek

  • Marhahús ribizlimártással receptjeMarhahús ribizlimártással receptje Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát […]
  • Rumos meggydzsemRumos meggydzsem Így készül a rumos meggydzsem: két kilogramm meggyhez csak egy deciliter rumot használunk fel. Kell még cukor, szegfűszeg és fahéj, aztán […]
  • MálnadzsemMálnadzsem Így készül a málnadzsem. Egyszerűen elkészíthető, cukor és fixáló hozzáadásával készül.
  • RibizliszörpRibizliszörp A ribizliszörp sem maradhat ki a szörpök sorából, melyhez én a fekete ribizlit ajánlom, de a pirosból is ízletes, hazai szörp készíthető. […]
  • Ribizlis túrókrémRibizlis túrókrém A ribizlis túrókrém frissen, nyersen tartalmazza a ribizlit. Ettől egészséges. Így készül ez a különleges, gyümölcsös édesség.
Recept kategória: Befőzés receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 3 =