Őszibarack kompót

Őszibarack, őszibarack kompót | kedvenc-receptek.huAz őszibarack kompót készítése egy szirup főzéssel kezdődik. A gyümölcs befőzés utolsó stádiumában 10 percig gőzölni kell a lezárt kompótos üvegeket!

Őszibarack kompót hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack,
  • 50 dkg cukor,
  • fél rúd vanília,
  • szalicil,
  • citromlé.

Őszibarack kompót elkészítése

  1. A barackot megmossuk, meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd citromos vízbe tesszük.
  2. Ezután 4 dl vízből, és a cukorból szirupot főzünk, melyet vaníliával ízesítünk.
  3. A barackokat a citromos léből lecsöpögtetjük, üvegekbe rakjuk, majd rámerjük a forró szirupot, melyből a vaníliát kiemeljük, és amelyhez 2 késhegynyi szalicilt keverünk.
  4. Légmentesen lezárjuk, és lassan gyöngyöző vízben 10 percig gőzöljük, majd letakarva az edényben hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét + 5 =