Málnaszörp

Amíg van málna, addig az ilyen gyümölcsös receptekből sosem elég. A málnaszörpbe – sokan mondhatják: már megint! – teszünk rumot. Érdekessége a szörpnek, hogy nem kell főzni semmit, viszont az áttört málnát egy napig pihentetni kell. Aztán mindent hozzáadunk, betöltjük az üvegekbe és készen is vagyunk. Ilyen egyszerű.

Cukor, szalicil és rum. Ez kell a málnához, hogy málnaszörp legyen belőle.

Málnaszörp receptje

Hozzávalók

1kg málna
1kg kristálycukor,
1 mokkáskanál szalicil,
1-2 evőkanál rum.

Málnaszörp elkészítése

A megtisztított, megmosott málnát fél liter víz hozzáadásával összetörjük, és konyharuhával letakarva egy napig hideg helyen pihentetjük.
Másnap hozzáadjuk a cukrot, rumot, szalicilt, és addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak.
Finom szűrőn átszűrjük, üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + tizenhat =