Málnaszörp

Amíg van málna, addig az ilyen gyümölcsös receptekből sosem elég. A málnaszörpbe – sokan mondhatják: már megint! – teszünk rumot. Érdekessége a szörpnek, hogy nem kell főzni semmit, viszont az áttört málnát egy napig pihentetni kell. Aztán mindent hozzáadunk, betöltjük az üvegekbe és készen is vagyunk. Ilyen egyszerű.

Cukor, szalicil és rum. Ez kell a málnához, hogy málnaszörp legyen belőle.

Málnaszörp recept

Hozzávalók

1kg málna
1kg kristálycukor,
1 mokkáskanál szalicil,
1-2 evőkanál rum.

Málnaszörp elkészítése

  1. A megtisztított, megmosott málnát fél liter víz hozzáadásával összetörjük, és konyharuhával letakarva egy napig hideg helyen pihentetjük.
  2. Másnap hozzáadjuk a cukrot, rumot, szalicilt, és addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak.
  3. Finom szűrőn átszűrjük, üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
Recept összefoglaló
Recept:
Málnaszörp recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek

  • Bodzaszörp télireBodzaszörp télire Egy finom bodzaszörp recept télire, vagy minden más időszakra, amikor csak kedvünk tartja. A bodza virágát használjuk fel a recepthez, […]
  • MálnabefőttMálnabefőtt Így készül a málnabefőtt: csak málna, szalicil és cukor kell hozzá.
  • RibizliszörpRibizliszörp A ribizliszörp sem maradhat ki a szörpök sorából, melyhez én a fekete ribizlit ajánlom, de a pirosból is ízletes, hazai szörp készíthető. […]
  • MálnadzsemMálnadzsem Így készül a málnadzsem. Egyszerűen elkészíthető, cukor és fixáló hozzáadásával készül.
  • MálnaflipMálnaflip Így készül az alkoholmentes málnaflip: törjük, majd szűrjük a málnát, csak a leve kell ehhez az ital recepthez.
Posted in Befőzés receptek, Ital receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy + 6 =