Málnabefőtt

A gyümölcsök közül a cseresznye, az eper és a meggy már szerepelt receptjeinkben, most egy-két málnás recept kerül sorra. Elsőnek mindjárt a málnabefőtt, amihez – a málnán kívül – csak cukrot és szalicilt használunk. A málnáról is bővebben olvashatnak a gyümölcs összefoglaló írásunkban.
Málna

Málnabefőtt receptje

Hozzávalók

1 kg átválogatott, érett, de nem túl puha málna,
1 kg cukor,
szalicil.

Málnabefőtt elkészítése

A málnát megmossuk, szitán lecsöpögtetjük.
A cukrot fél liter vízben felforraljuk, és sűrű cukor szirupot főzünk belőle. Hozzáadjuk a málnát, és hirtelen felforraljuk.
Közben nem keverjük, hanem rázogatjuk az edényt, hogy a málna szemek ne törjenek.
Szaliciles forró vízzel kiöblített kis üvegekbe töltjük a befőttet, légmentesen lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × három =