Konyakos meggy

A meggy tartósítására az alkohol is kiválóan alkalmas. Némely korhelyek imádják az alkohollal átitatott konyakos meggyet, mivel ez rendkívül hamar és nagyot üt a tudaton, azaz csak óvatosan vele! Receptünk tehát egy tartósítási eljárást tárgyal, ne tévesszék össze a csokoládés konyakmeggyel! Garantálom, ha ezt a befőttet megkóstolja, azt fogja kérdezni:
– Minek ide csokoládé?

Konyakos meggy receptje

Hozzávalók

1 kg kemény húsú meggy,
1,5 dl 96%-os alkohol,
1,5 dl konyak,
25 dkg kristálycukor.

Konyakos meggy elkészítése

Az alaposan megmosott, kimagozott meggyszemeket – annyi vízben, amennyi éppen ellepi – felfőzzük.
A 2-3 perces főzés után leszűrjük, és kiforrázott befőttes üvegbe rakjuk.
Az alkoholt, a konyakot és a cukrot arányosan elosztva a meggyre öntjük, és az üvegeket légmentesen lezárjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × három =