Hamis ananászkompót

A hamis ananászkompótnak az ananász szörp adja az alapját, a tök pedig a húsát. Tökös receptünk csaláson alapul!

Hamis ananászkompót hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 kg főzőtök tisztítva,
  • 1-2 evőkanál ecet,
  • 50 dkg cukor,
  • 1 citrom leve,
  • 1 l ananászszörp,
  • 3-4 szegfűszeg.

Hamis ananászkompót elkészítése

  1. Egy nagy fazékban ecettel ízesített vizet forralunk, és amikor már zubog, beletesszük az apróra vágott tököt.
  2. Rövid ideig forraljuk, majd a főzővízében hagyjuk kihűlni.
  3. dl vízben elkeverjük a cukrot, és addig főzzük, amíg elolvad.
  4. Akkor hozzáadjuk az ananász szörpöt, a citrom leszűrt levét, meg a szegfűszeget, és együtt felforraljuk.
  5. Belerakjuk a tököt, és amikor újra felforrt, üvegekbe rakjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.