Hamis ananászkompót

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A hamis ananászkompótnak az ananász szörp adja az alapját, a tök pedig a húsát. Tökös receptünk csaláson alapul!

Hamis ananászkompót hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 kg főzőtök tisztítva,
  • 1-2 evőkanál ecet,
  • 50 dkg cukor,
  • 1 citrom leve,
  • 1 l ananászszörp,
  • 3-4 szegfűszeg.

Hamis ananászkompót elkészítése

  1. Egy nagy fazékban ecettel ízesített vizet forralunk, és amikor már zubog, beletesszük az apróra vágott tököt.
  2. Rövid ideig forraljuk, majd a főzővízében hagyjuk kihűlni.
  3. dl vízben elkeverjük a cukrot, és addig főzzük, amíg elolvad.
  4. Akkor hozzáadjuk az ananász szörpöt, a citrom leszűrt levét, meg a szegfűszeget, és együtt felforraljuk.
  5. Belerakjuk a tököt, és amikor újra felforrt, üvegekbe rakjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , .