Hamis ananászkompót

A hamis ananászkompótnak az ananász szörp adja az alapját, a tök pedig a húsát. Tökös receptünk csaláson alapul!

Hamis ananászkompót hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 kg főzőtök tisztítva,
  • 1-2 evőkanál ecet,
  • 50 dkg cukor,
  • 1 citrom leve,
  • 1 l ananászszörp,
  • 3-4 szegfűszeg.

Hamis ananászkompót elkészítése

  1. Egy nagy fazékban ecettel ízesített vizet forralunk, és amikor már zubog, beletesszük az apróra vágott tököt.
  2. Rövid ideig forraljuk, majd a főzővízében hagyjuk kihűlni.
  3. dl vízben elkeverjük a cukrot, és addig főzzük, amíg elolvad.
  4. Akkor hozzáadjuk az ananász szörpöt, a citrom leszűrt levét, meg a szegfűszeget, és együtt felforraljuk.
  5. Belerakjuk a tököt, és amikor újra felforrt, üvegekbe rakjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Hasonló receptek

  • Sütőtökös puffancsSütőtökös puffancs A sütőtökös puffancs recept elkészítéséhez fiatal, könnyen hámozható,lédús sütőtök felhasználása ajánlott. Fahéjas cukorral megszórva, […]
  • TöklepényTöklepény A megfőzött tököt pépesítjük, a tejföllel, cukorral, vaníliával, pici sóval összekeverjük. A tészta felére rásimítjuk, a maradék tésztával […]
  • TökpaprikásTökpaprikás A pirított hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát és a tököt. Felforraljuk, zöldpaprikát, paradicsomot és habarást adunk hozzá, a végén […]
  • Kapros tök tejfölös tojással sütveKapros tök tejfölös tojással sütve Reszelt sajtot is használunk, a kaprot pedig csak tálalás előtti ízesítésre használjuk a kapros tejfölös tojásos tök elkészítése során. […]
  • Sörtésztában sült tökszeletSörtésztában sült tökszelet A sörtésztában sült tökszelet készítésekor - a sörtésztába forgatás előtt - lisztben is megforgatjuk a tököt.
Posted in Befőzés receptek and tagged , .