Görögdinnye

Görögdinnyehéj kompót – görögdinnyehéj cukorban

Mindenki másképp ismeri ezt a receptet: lehet görögdinnyehéj kompót, vagy   görögdinnyehéj cukorban, vagy esetleg görögdinnyehéj befőtt. A lényeg az, hogy az elkészítéséhez vastag héjú dinnyét használjunk, és az sem baj, ah a zöld részen még maradt egy vékony piros csík a dinnye húsából. Az elkészítése elég macerás, de megéri. A kompót magában fogyasztható remek édesség. Hogyan készül a görögdinnyehéj kompót?

Görögdinnyehéj kompót – görögdinnyehéj cukorban
Recept szerző: 
Recept típus: Befőtt
 
A dinnye héját használjuk hozzá, de nem árt, ha marad rajt egy kis piros bél, mert úgy szebben mutat. Gyenge ecetes vízben előfőzzük, majd többször megmártjuk a cukorszirupban. A végén légmentesen sziruppal együtt üvegekbe zárjuk.
Recept összetevők
  • 1 kg görögdinnyehéj,
  • 1 kg cukor,
  • ecet,
  • 1 citrom.
Recept
  1. A dinnye héját másfél ujjnyi csíkokra vágjuk, majd gyengén ecetes vízben felforraljuk, és kihűtjük.
  2. Egy másik edényben a cukrot 1 liter vízben elkeverjük, és szirupot főzünk belőle.
  3. Belerakjuk a leszűrt dinnyehéjat, felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és másnapig hűlni hagyjuk.
  4. Utána a dinnyehéjdarabokat szűrőkanállal kiszedjük, a szirupot felforraljuk, és újra hozzáadjuk a dinnyehéjakat.
  5. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük.
  6. Az utolsó alkalommal üvegekbe tesszük a dinnyehéjat, citromkarikákat teszünk a tetejére, és ráöntjük a forró szirupot.
  7. Légmentesen lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Görögdinnye

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: