Csemegeuborka

Egy csemegeuborka recept a sok közül. Azt valljuk, hogy a nyári időszakban a zöldség, a gyümölcs és a saláta nyersen fogyasztandó, de ilyenkor kell a télre is gondolni, amikor hiányzik a  friss zöld áruból asztalunkra kerülő a vitamin.  A receptünk a két fő összetevőn, az uborkán és a kapron alapul. A többi adja az egyediséget. Minél apróbb az uborka, annál finomabb lesz, ezt garantálom. A mi kedvencünk a 2-3 cm-es apró csemegeuborka.

Csemegeuborka
Eltesszük a csemegeuborka összetevőket – uborka, kapor, torma, babérlevél és mustármag – a befőttesüvegbe, majd ráöntjük a kifőzött, lehűtött uborkalevet.

Csemegeuborka hozzávalók, elkészítése

Száraz hozzávalók

  • 3 kg apró uborka,
  • 1 csokor kapor,
  • 1 szál torma,
  • néhány babérlevél,
  • mustármag.

Hozzávalók az uborkaléhez

  • 20 dkg cukor,
  • 4 csapott evőkanál só,
  • 1,5 dl 10%-os ecet,
  • 1 csapott mokkáskanál borkősav,
  • 2 késhegynyi szalicil.

Csemegeuborka elkészítése

  1. Az uborkákat és kaprot gondosan megmossuk, a kaprot megtisztítjuk.
  2. A befőttesüvegek aljára kaprot teszünk, majd szorosan belerakjuk az uborkákat, melyek közé kis darab tormát, 1-2 babérlevelet, és kevés mustármagot teszünk.
  3. Az uborkához szükséges vizet visszamérjük (teletöltünk 1 üveget vízzel, majd leöntjük róla, és lemérjük).
  4. Minden liter vízhez hozzákeverjük a felsorolásban szereplő hozzávalókat.
  5. Mikor minden feloldódott, hidegen az uborkára öntjük, és légmentesen lekötjük.

Hasonlók

  • Fokhagymás uborkaleves receptjeFokhagymás uborkaleves receptje Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón […]
  • Vizes uborkaVizes uborka Uborka, kapor és só, ez a vizes uborka egyik titka. A másik, hogy miután az üvegbe […]
  • Házi ketchup receptjeHázi ketchup receptje Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült […]
  • Színes salátaSzínes saláta Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy […]
  • Gazpacho – paradicsomos spanyol levesGazpacho – paradicsomos spanyol leves Hidegen fogyasztandó leves a gazpacho. A paradicsomot, paprikát és a kovászos uborkát és […]
  • EperEperszörp Így készül az eperszörp. A recepthez írtunk egy körülbelüli cukor mennyiséget, de csak […]
  • RibizliszörpRibizliszörp A ribizliszörp sem maradhat ki a szörpök sorából, melyhez én a fekete ribizlit ajánlom, […]
  • MálnabefőttMálnabefőtt Így készül a málnabefőtt: csak málna, szalicil és cukor kell hozzá.
Kategória: Befőzés receptek Címkék: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 5 =