Csemegeuborka

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Egy csemegeuborka recept a sok közül. Azt valljuk, hogy a nyári időszakban a zöldség, a gyümölcs és a saláta nyersen fogyasztandó, de ilyenkor kell a télre is gondolni, amikor hiányzik a  friss zöld áruból asztalunkra kerülő a vitamin.  A receptünk a két fő összetevőn, az uborkán és a kapron alapul. A többi adja az egyediséget. Minél apróbb az uborka, annál finomabb lesz, ezt garantálom. A mi kedvencünk a 2-3 cm-es apró csemegeuborka.

Csemegeuborka
Eltesszük a csemegeuborka összetevőket – uborka, kapor, torma, babérlevél és mustármag – a befőttesüvegbe, majd ráöntjük a kifőzött, lehűtött uborkalevet.

Csemegeuborka hozzávalók, elkészítése

Száraz hozzávalók

  • 3 kg apró uborka,
  • 1 csokor kapor,
  • 1 szál torma,
  • néhány babérlevél,
  • mustármag.

Hozzávalók az uborkaléhez

  • 20 dkg cukor,
  • 4 csapott evőkanál só,
  • 1,5 dl 10%-os ecet,
  • 1 csapott mokkáskanál borkősav,
  • 2 késhegynyi szalicil.

Csemegeuborka elkészítése

  1. Az uborkákat és kaprot gondosan megmossuk, a kaprot megtisztítjuk.
  2. A befőttesüvegek aljára kaprot teszünk, majd szorosan belerakjuk az uborkákat, melyek közé kis darab tormát, 1-2 babérlevelet, és kevés mustármagot teszünk.
  3. Az uborkához szükséges vizet visszamérjük (teletöltünk 1 üveget vízzel, majd leöntjük róla, és lemérjük).
  4. Minden liter vízhez hozzákeverjük a felsorolásban szereplő hozzávalókat.
  5. Mikor minden feloldódott, hidegen az uborkára öntjük, és légmentesen lekötjük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tizenkettő =