Bodzaszörp télire

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Bodzaszörp télire eltéve, feltéve ha nem fogyasztjuk el még a tél beállta előtt. Szinte mindenhol fellelhető az utak mentén a bodza, melyből igen egyszerűen készíthető el a bodzaszörp. Felfedezték ezt a nagy üdítőital gyártók is, mert egyre több bodzaital található a boltok polcain.

A szörp alapanyaga a képen látható fekete bodza virága. Figyelem! A zöld részeket, így a virág kocsányát is el kell távolítani, mert mérgezőek! Bővebben a fekete bodzáról itt olvashatnak!
Következzen a bodzaszörp receptje!

Bodzaszörp recept

Hozzávalók:

  • 5 liter víz,
  • 30-40 db bodzavirág,
  • 2 db citrom,
  • 4 kg cukor,
  • 10 dkg borkősav,
  • kevés nátrium benzoát

Bodzaszörp készítése házilag:

  1. A vízbe beletesszük a bodzavirágot (csak azt!) és a két citromot beleszeljük.
  2. A masszát 3 – 4 napon keresztül állni hagyjuk, majd leszűrjük.
  3. Elkeverjük benne a cukrot, a borkősavat és a kevés nátrium benzoátot.
  4. Üvegekbe öntjük, majd jól lezárjuk.

Bodzaszörp télire

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Bodzaszörp télire
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek, Ital receptek Címke: , .

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 20 =