Szilveszteri ételek mellé ipezsgő dukála

Szilveszteri ételek és a hozzájuk kötődő babonák a nagyvilágban

A magyar konyha hagyományosan a halat, a malacot és a lencsét favorizálja az év utolsó napján, mivel a hagyományok szerint a következő év szerencséjét az ezekből készült ételek alapozzák meg. De mi a helyzet a nagyvilágban? Más országokban is ragaszkodnak egy-egy szilveszteri ételhez, vagy ugyanaz az ünnepi menü mint máskor?

Sajtos muffin kolbásszal

Sajtos muffin kolbásszal

Nincs még sós süti ötleted szilveszterre? A sajtos muffin kolbásszal igazán jó választás lesz, a vendégváró falatok között a helye! Az alkoholos bulikban a sós sütik mennek, ezt ne felejtsd el!

Bőrös süldőkaraj

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta

Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. Remek választás karácsonyra, vagy szilveszterre!

Wellington szűzérme

A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.

Pezsgő, szilveszter, ital, koccintás

Ha tudod mit iszol, talán vállalható maradsz szilveszterkor

A szilveszter és az alkoholfogyasztás összetartozó fogalmak, vannak akik egész évben önmegtartóztatásban élnek, de az év végi buliban elengedik magukat. Ilyenkor jön a képszakadás, a vállalhatatlan viselkedés és az egyéb, másnapra roppant kínossá váló dolgok. A következő információk abban segítenek, hogy ne kelljen a kijózanítóban kezdened az új évet!

Vendégváró sonkás kifli

Igazi szilveszteri vendégváró falatkákat készíthetünk egy kis ötletességgel, amihez a karácsonyról megmaradt főtt füstölt húst is felhasználhatjuk.

Velős pirítós

A legegyszerűbb elkészítése a velős pirítósnak, amikor a levesben főtt csontból kiütögetett velőt a pirítosra tesszük, megsózzuk. Ám ha nyersen kaptunk (sertés, marha, vagy borjú) velőt, azt így készítsük

Zöld vaj

Így dobd fel a hidegtálat szilveszter estére

A hidegtálak szilveszterkor a legnépszerűbbek, azonban a hagyományos szalámis-kolbászos megoldás az év végi buli idején kicsit unalmasnak tűnhet. Mivel dobhatjuk fel a szilveszteri hidegtálat? Talán azzal, hogy megszínezzük a vajat, a májkrémet díszesen visszük fel, vagy készítünk egy díszes szendvicstortát.

Töltött zsemle baconban

A szilveszteri buli közben jól esik egy-egy szendvics, ami felszívja az elfogyasztott alkoholt. A bacon szalonnába tekert töltött zsemle nem csak alkalmas erre, de finom is!