Bőrös süldőkaraj

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta

Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. Remek választás karácsonyra, vagy szilveszterre!

Wellington szűzérme

A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.

Sertés kocsonya

Novemberben, azaz disznóölés havában, illetve karácsony környékén egyaránt kedvelt, magyaros étel a kocsonya. Lássuk a sertés kocsonya receptjét

Töltött kacsa

A kacsa belsejét megtöltjük, hasüregét betűzzük hústűvel, tepsibe tesszük és meglocsoljuk a vörös borral, majd megsütjük.

Gesztenyés mignon

Golyó alakú mignonokat formálunk az előzőleg elkészített gesztenyés masszából, amit aztán csokoládémázban is megforgatunk! Kész is a finom, könnyen elkészíthető vendégváró édesség.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Erdélyi velős káposztaleves

Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!

Zöldséges kacsa

A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk rá, lefedjük, és sütőbe téve…

Gesztenyecsemege

A vendégváró gesztenyecsemege vélhetően népszerű lesz a könnyen, sütés nélkül elkészíthető édességeket szerető háziasszonyok körében. A sütihez csokimázt is készítünk, a recept annak módját is tartalmazza.

Kacsasült aszalt szilvával

A megtisztított kacsa belsejébe kerül az aszalt szilva, együtt sülnek meg. Ha van egy kis maradék húslevesünk, azt is felhasználhatjuk a recepthez.